Batterijgarantie

Corona-maatregelen bij de Hyundai dealers en erkende reparateurs.

Meer informatie

8 jaar garantie
op de hoog­-
voltagebatterij

Batterijen van de
hoogste kwaliteit

Hyundai maakt voor zijn elektrisch aangedreven modellen gebruik van batterijen van zeer hoge kwaliteit. Voor de hoogvoltagebatterijen in de Hyundai IONIQ Electric, IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid, KONA Hybrid en de NEXO geldt de markt toonaangevende garantie van 8 jaar/200.000 kilometer. Heeft u de KONA Electric vóór 1 januari 2020 besteld, dan geldt op de batterij van de KONA Electric acht jaar/200.000 km garantie. Voor bestellingen die vanaf 1 januari 2020 worden geplaatst, geldt op de batterij van de KONA Electric acht jaar/160.000 km garantie.

Lange levensduur

Die bijzondere garantie wordt mogelijk gemaakt door de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. De compacte, oplaadbare en lichtgewicht lithium-ion-polymeerbatterijen in onze elektrisch aangedreven modellen hebben behalve buitengewone energie- en laadkarakteristieken ook een lange levensduur. Bovendien levert de hoogvoltagebatterij altijd optimaal vermogen en opladen gaat snel.

Ontwikkeling staat nooit stil

Hyundai legt zich nadrukkelijker toe op de ontwikkeling van modellen met een elektrische aandrijflijn, waaronder de batterij-elektrisch aangedreven KONA Electric en IONIQ Electric en de Hyundai’s met een hybride-aandrijflijn KONA Hybrid, IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid. Deze duurzame Hyundai’s worden met dezelfde toewijding en precisie ontwikkeld en gebouwd als al onze andere producten. Daarbij staat vooral de ontwikkeling van steeds efficiëntere batterijen niet stil.

Lichtere batterijen

Hyundai investeert ook in research naar lichtere batterijen die nog sneller opladen en een langere levensduur hebben. Voor de elektrische modellen maakt Hyundai gebruik van lithium-ion-polymeerbatterijen. Deze zijn zeer efficient vanwege hun hoge energiedichtheid en lange levensduur.

Hergebruik van batterijen

Na hun ‘werkzame leven’ worden de batterijen in de elektrische auto’s van Hyundai hergebruikt, bijvoorbeeld voor stroomopslag van zonnecellen of windturbines. Want hoewel ze niet meer voldoen voor de aandrijving van auto’s, zijn deze batterijen nog prima geschikt om energie in op te slaan.